10/6/08

Tornem a l'esclavisme?

Estorat, acollonit, destemprat. No tinc paraules per definir la meva reacció davant de l'acord de la Unió Europea. "La U.E acorda ampliar la jornada laboral fins a 60 hores setmanals"
Seixanta hores setmanals¡¡¡¡¡¡
Déu meu, seixanta hores setmanals¡¡ Deu hores diàries durant sis dies i un puto dia de descans.
Però, això sí, son molt generosos. "Sols es podrà aplicar si l' obrer i l'empresari hi estan d'acord ". Com si l'obrer quan va a buscar feina pogués triar el contracte que més li plau.
Estem perdent poc a poc tots els drets que la classe obrera havia aconseguit durant anys i anys de lluita.
La caiguda del comunisme ha estat un cop molt fort per totes les reivindicacions obreres. El capitalisme ja no té por , ja no tenen enemics i en el nom de una suposada llibertat estan ensorrant totes les conquestes del segle xx.
En nom de la competivitat ens estan tornant als principis de la revolució industrial. No competim per un treball més segur, no competim per més qualitat a la feina, no competim per més avenços tecnològics . Competim amb l'esclavisme, amb l'Índia, amb Xina.
Tots els països han de tenir dret al progrés. Tots els ciutadans han de tenir dret a una vida millor, a l'escola gratuïta, a la seguretat social, a l'atur i a una jubilació digna. La societat es té que igualar per dalt, per les millors condicions. No la podem igualar en la misèria, en l'explotació i la desigualtat social.
Reaccionem. Reaccionem, o que déu ens empari.

Salut i República