9/9/08

pactar?

Els catalans som pactistes, enemics de canvis radicals. No volem ofendre als veïns del sud i demanem el seu consentiment i la seva aprovació per a fer qualsevol moviment.
Els bascos són gent noble - això diuen- i valenta, no eviten la confrontació i fan valer els seus drets sense cap mania.
El president basc planta cara a l’estat Espanyol i el vol portar al tribunal europeu. Naltros anem a Madrid a negociar una retallada de la retallada de la retallada de l'estatutet.
Ells gestionen el seu país com volen, no hi falten diners tenen el concert econòmic. A naltros ens gestionen els ferrocarrils, l’aeroport, el port i sobretot ens gestionen l’economia. Això si, els espanyols tenen millor imatge dels bascos que no pas dels catalans. El catalans som insolidaris, garrepes i parlem una llengua " los catalanes no hablan, ladran " que no els sona gaire bé. Però , ningú posa en dubte el concert econòmic, ningú se’n fot de la seva llengua i sobre tot són respectats.
Sí, som pobles diferents i tenim diferents maneres de veure els problemes. Però, potser hauríem de plantejar-nos el perquè d'aquesta diferència de imatge. Perquè ells són respectats i naltros rebutjats? Potser hauríem de preguntar-nos quin és el fons de la qüestió?

Bon 11 de setembre

Salut i República