2/10/08

Memòria històrica

Que la nostra pseudodemocràcia és hereva de la dictadura franquista ho demostra les reticències que la llei de memòria històrica ha desfermat entre la dreta espanyola.Com podem entendre que un partit que es diu democràtic defenso la tesis que desenterrà els morts republicans sigui "remover el pasado". Com podem entendre que es defenso sense cap vergonya la legalitat dels judicis franquistes. Com podem entendre que desprès de tants anys el govern espanyol no hagi restituït el honor del president màrtir.
Encara ara milers i milers de soldats republicans estan enterrats i oblidats als màrgens de les carreteres, en fosses comunes o simplement en el que va ser el lloc de batalla.
Els soldats feixistes van rebre els honors de la dictadura franquista ( tots recordem els monuments de " caidos por dios y por la pàtria " ). Els soldats republicans i les seves famílies encara esperen el reconeixement a la seva lluita per les llibertats. En aquest país els torturadors franquistes reben medalles " victimas del terrorismo " i les seves víctimes són absolutament oblidades.
El millor de tot és que ens atrevim a donar lliçons de democràcia a països com Argentina o Xile. Països que han jutjat als dictadors, que han posat a la presó als torturadors i que han fet tot el possible per a tornar les despulles de les víctimes a les seves famílies.
Ja ho va dir Paquito : "lo dejo todo atado y bien atado". I així continuem desprès de trenta anys de pseudodemocràcia, amb la seva sacrosanta constitució i els seus " derechos constitucionales"

Salut i República